'Mensen doe het als je het kunt doen, want het heeft echt succes!’

Meneer en mevrouw Brink hebben eind vorig jaar via Tûk Wenjen naar alle tevredenheid bodemisolatie uitgevoerd en hun beglazing vervangen door HR++ glas. Mevrouw Brink: ‘Ik kan het nu al merken met de vloer, dat is geweldig. Ik loop op blote voeten en de vloer is niet meer koud. En het was zomaar klaar! Drie kwartier, nog niet eens. Het is echt vlot gegaan’.

Duurzaam wonen

Meneer en mevrouw Brink lazen in de zaterdagkrant regelmatig items over duurzaam wonen en vroegen zich af of dat niet iets voor hen was. Mevrouw Brink: ‘We wisten eerst nog niet zeker of we het wel moesten doen. We hadden zoiets van ach we modderen wel door zo. Maar, op een gegeven moment kwam onze buurman langs die ons vertelde over Tûk Wenjen.’ De buurman van het echtpaar had eerder al een informatiebijeenkomst van Tûk Wenjen bijgewoond en was enthousiast geworden. Hij vroeg een adviesgesprek aan en liet zijn vloer isoleren. De ervaring van de buurman met Tûk Wenjen was de druppel voor het echtpaar om actie te ondernemen. ‘Toen hadden we zoiets van: nu moeten we doorpakken’, aldus Brink. Een adviesgesprek bij Tûk Wenjen volgde.

Bodemisolatie

Het echtpaar Brink is erg blij met de bodemisolatie. De vloer was altijd koud en er zat eerst ook water onder. Ze hebben vloerisolatie genomen waarbij er korrels onder de vloer zijn gespoten. Mevrouw Brink: ‘Nu is de vloer niet meer koud. Ik zei direct: hé, wat een verschil.’ Voor de bodemisolatie hebben meneer en mevrouw Brink subsidie ontvangen van de Rijksoverheid. ‘De adviseur van SIAN heeft dit voor ons geregeld. En dat is behoorlijk snel gegaan, echt super’.

HR++ glas

Het echtpaar heeft er gelijk voor gekozen om  hun beglazing te vervangen door HR++ glas. ‘We hadden al dubbele beglazing, maar deze waren dunner en er zaten nog oude rooster in die we niet meer dicht konden krijgen. Ook was het gehorig binnen. Daarom hadden we zoiets van we doen dat nu in één keer allemaal. We hebben ons door SIAN laten informeren. Zij stelden een geschikt bedrijf voor en dat is prima bevallen. Alles gebeurde keurig tegelijk’, aldus Brink.

Tot slot wil het echtpaar het volgende meegeven aan mensen die twijfelen om te verduurzamen: ‘Mensen doe het als je het kunt doen, want het heeft echt succes! Wij ondervinden het zelf.’