De modelwoning van Tûk Wenjen is een prachtig voorbeeld van hoe een woning verduurzaamd kan worden.

10/10: Inloopdag Tûk Wenjen

Bent u geïnteresseerd in duurzaam wonen?  Wilt u weten hoe en waar u energie op kunt besparen? Of wilt u graag weten welke subsidies er zijn waarvoor u in aanmerking komt? Laat u dan (vrijblijvend) informeren tijdens de inloopdag van Tûk Wenjen op dinsdag 10 oktober 2017! Tûk Wenjen doet die op 10-10 namelijk mee met de Dag van de Duurzaamheid. Deze hele dag (van 09.00 tot 21.00 uur) kunt u bij onze modelwoning aan het DE. Plein 2 in Joure binnenlopen voor al uw vragen en advies rondom duurzaam wonen. De adviseurs van SIAN helpen u graag verder.

Win een cheque t.w.v. €250,-
Wilt u advies op maat over het verduurzamen van uw woning? Schrijft u zich op 10 oktober dan in voor een gratis adviesgesprek in de modelwoning van Tûk Wenjen. U maakt dan namelijk kans op een geldbedrag ter waarde van
€ 250,00! Het kost u niets, maar levert u mogelijk wel wat op. Wij verloten namelijk tweemaal een cheque (t.w.v. € 250,00) onder de ingeschreven personen die u vrij kunt besteden bij één van de deelnemende bedrijven van Tûk Wenjen. Wethouder Durk Durksz zal de cheques op woensdag 18 oktober 2017 uitreiken aan de twee gelukkige winnaars.

Dag van de Duurzaamheid
Op 10-10 vinden door heel Nederland, voor het negende jaar, duizenden duurzame activiteiten plaats in het kader van de Dag van de Duurzaamheid. Deze activiteiten zijn georganiseerd door maatschappelijke organisaties, particulieren, overheden en bedrijven.

Geïnteresseerd of komt u langs tijdens de Dag van de Duurzaamheid? Laat het ons weten via onze Facebookpagina. Doet u zelf ook mee met de Dag van de Duurzaamheid? Laat dit dan weten via Twitter en gebruik daarbij de hashtag #dvdd2017.

Van energielabel G naar A

In de zomer van 2014 is de voormalige parkwachterswoning uit 1920 bij de ingang van park Heremastate grondig aangepakt: Was het toen nog een zeer energie-onzuinige woning, nu is het een zeer zuinige, gasloze woning. In de woning kunt u zelf zien en ervaren welke maatregelen genomen zijn om tot het energielabel A te komen. En u kunt inspiratie opdoen om uw woning klaar te maken voor de toekomst.

Benieuwd hoe u energie kunt besparen?

De medewerkers van de modelwoning zijn geen energieadviseur en kunnen geen informatie over energiebesparing geven. Wel kunt u uw gegevens bij hen achter laten. Wij zorgen er dan voor dat een aan Tûk Wenjen verbonden adviseur van Sian telefonisch contact met u opneemt voor een gratis energieadvies bij u thuis. Aanmelden voor het gratis energieadvies kan ook via de website.

Met eigen ogen zien

U bent van harte welkom in de modelwoning aan het DE. Plein 2 in Joure. We zijn niet ieder dag open. U kunt daarom een afspraak maken via telefoonnummer 14 05 14.

Voorbeelden van energiebesparende maatregelen die u in het Energieloket kunt zien:

  • Het aanbrengen van zonnepanelen
  • Energiezuinige manieren van verwarmen zoals een pelletkachel en infraroodpanelen
  • Luchtwarmtepomp
  • Isolatieglas (HR+++ glas)
  • Vloerisolatie
  • Muurisolatie

Zonnekaart

De modelwoning heeft zonnepanelen. Ook benieuwd of uw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepalen of een zonneboiler? De zonnekaart laat direct zien hoeveel u kunt verdienen aan de zon.

Agenda 2017

 

Tûk Wenjen was van december 2016 tot
en met maart 2017 on tour en kwam op
verschillende plaatsen in de gemeente om informatie te geven over energiezuinig wonen.

 

Na deze tour zitten we zeker niet stil. De komende tijd bereiden we ons namelijk voor op het nieuwe seizoen die van start gaat in het najaar van 2017. Meer informatie volgt.