Wist je dat alle Nederlandse huishoudens een slimme meter aangeboden krijgen? Dan hoef je zelf geen meterstanden meer op te nemen, want alles wordt automatisch doorgestuurd naar je netbeheerder. De slimme meter meet op afstand je stroomverbruik en geeft de standen van je gasmeter door naar je energieleverancier.

 

Verbruik in de gaten houden
Met een maandelijks kosten- en verbruiksoverzicht kun je makkelijk je verbruik in de gaten houden of het niet onverwacht omhoog gaat. De meeste energieleveranciers nemen geen actie als je verbruik opeens stijgt. Houd dit dus zelf goed in de gaten. Ook kun je allerlei handige tools aan je slimme meter koppelen. Denk bijvoorbeeld aan een app op je telefoon.


Voordelen op het gebied van energiebesparing:

Energiebesparing is de toekomst
Wist je dat de netbeheerders efficiënter kunnen werken aan de toekomst van het elektriciteitsnet? Dankzij de data uit de slimme meters kunnen ze bijvoorbeeld zien welke wijken voorop lopen met elektrische auto’s en hierop aanpassingen doen.

Efficiënt met stroom omgaan
Doordat er veel meer zonne- en windenergie komt, wordt er ook naar de toekomst gekeken op het gebied van energievoorziening. Zo kun je bijvoorbeeld toestemming geven om je wasmachine te laten draaien als er veel aanbod van stroom is.

Teruglevering stroom bij zonnepanelen
Als je zonnepanelen hebt wordt de terug geleverde stroom verrekend met je afgenomen stroom. Dit is geregeld met de salderingsregeling.

Basis energieadviesgesprek
Wil je meer weten en advies inwinnen op het gebied van energiebesparing? Of wil je weten welke subsidie- en financieringsmogelijkheden er zijn? Kijk dan verder op deze website of vraag een (basis) energiegesprek aan bij een aangesloten adviseur.