Wilt u weten wat voor binnenklimaat uw woning heeft?

Ondanks het warme weer is het goed om uw woning te ventileren. Het kan zijn dat uw woning een slecht binnenklimaat heeft. Dit kan komen door een te hoog percentage CO2, een hoog vochtgehalte of juist te droog. Dit is niet goed voor uw gezondheid en hierbij kun je klachten krijgen zoals; geïrriteerde ogen, een droge keel, hoofdpijn en vermoeidheid.

De ideale temperatuur in uw woning ligt tussen de 19 en 22 graden. In de slaapkamer mag de temperatuur wel iets lager zijn. Het is daarom belangrijk om in de zomer je woning koel te houden.

Wanneer u vloerverwarming hebt, dan kunt u deze het beste op 19 graden zetten en in de zomer op minimaal 16 (of op de koelstand, wanneer u dit heeft). De luchtvochtigheid van uw woning moet ongeveer tussen de 40-60 procent zitten. En frisse lucht is ook belangrijk, een raam openzetten helpt, maar een ventilatiesysteem werkt nog beter. Continue ventilatie is ook juist goed voor de luchtvochtigheid in uw woning.

Wilt u weten wat voor binnenklimaat uw woning heeft?
U kunt gratis een luchtkwaliteitsmeter in bruikleen nemen wanneer u inwoner bent van gemeente De Fryske Marren. Via een app kunt u de resultaten van de meter bekijken en met een adviseur delen, als u dat wilt.

Heeft u behoefte aan meer informatie of wilt u direct de luchtkwaliteitsmeter aanvragen?
Mail naar duurzaam@defryskemarren.nl of ga naar de pagina over binnenklimaat onderzoek.

Een persoon die een smartphone vasthoudt voor de temperatuur in te stellen.