Ontdek het

Gasloos en energieneutraal adviesgesprek

Het gasloos en energieneutraal adviesgesprek Nota-0 biedt u als woningbezitter inzicht in de maatregelen en kosten om uw huis energieneutraal en gasloos te maken. Bij een energieneutrale woning is de energie die gebruikt wordt in balans met de energie die zelf opgewekt wordt. In een energieneutraal huis woont u duurzaam, doordat u zelf de energie opwekt die u nodig heeft voor verwarming, ventilatie, warm water en apparaten. Het adviesgesprek kunt u aanvragen bij Energie Inspectie B.V.

Gasloos en energieneutraal adviesgesprek: hoe werkt het?

Bent u een particuliere woningbezitter en wilt u graag een gasloos en energieneutraal adviesgesprek aanvragen? Dan kunt u als inwoner uit De Fryske Marren via Tûk Wenjen een gasloos en energieneutraal adviesgesprek aanvragen bij Energie Inspectie B.V. U verstrekt als bewoner zelf opdracht aan Energie Inspectie B.V.

Gemeentelijke subsidie t.w.v. € 265
Het gasloos en energieneutraal advies heeft een totaalwaarde van € 995 (incl. btw). U kunt € 265 gemeentelijke subsidie ontvangen van gemeente De Fryske Marren. Ook wanneer u al subsidie op het basis energieadvies heeft ontvangen.

Wat staat er in het rapport en wat kost het?

In het adviesrapport wordt inzicht gegeven in:

 • Een warmte transmissieberekening. Hieruit blijkt waar en hoeveel warmteverlies er uit uw woning verdwijnt. Op basis daarvan kan worden bekeken waar met isolatie voordeel behaald kan worden.
 • Capaciteit van uw warmtepomp en het aantal te verwachtte draaiuren. Nadat bekend is welke isolatie wordt uitgevoerd en hoe groot de totale warmtevraag uw woning heeft, kan vervolgens worden berekend welke capaciteit uw warmtepomp moet hebben. Daarnaast wordt gekeken naar het aantal draaiuren op jaarbasis. Hieruit volgt hoeveel kilowattuur (kWH) de warmtepomp op jaarbasis gaat gebruiken.
 • Berekening aantal PV panelen. Op basis van de hoeveelheid kwh dat de warmtepomp gebruikt kan worden bepaald hoeveel zonnepanelen nodig zijn om alle noodzakelijke elektriciteit op te wekken.
  In de adviesaanpak gaat wij ervan uit dat u een warmtepomp heeft en zonnepanelen voor de opwekking van de benodigde elektriciteit.

Op basis van bovenstaande uitkomsten krijgt u inzicht in de verschillende maatregelen die u kunt nemen om uw woning energieneutraal te maken.


Kosten adviesgesprek

De kosten voor het gasloos en energieneutraal adviesgesprek bedraagt € 995 inclusief btw. Dit bedrag is als volgt opgebouwd:

 • Inplannen, reistijd en bezoek woning € 250.
 • Maken warmtetransmissie berekening € 175.
 • Dimensionering warmtepomp € 75.
 • Berekening noodzakelijk aantal PV panelen voor warmtepomp € 150.
 • Berekening noodzakelijk aantal PV panelen op basis van huishoudelijk en gebouw gebonden gebruik € 145.
 • Opstellen advies € 150.
 • Telefonisch overleg met u € 50.

Ik wil een gasloos en energieneutraal adviesgesprek aanvragen.

Wanneer u aan alle voorwaarden voldoet om in aanmerking te komen voor de gemeentelijke subsidie, kunt u een adviesgesprek daadwerkelijk gaan aanvragen.