Het energiezuiniger maken van uw woning kost geld. Toch is het de investering dubbel en dwars waard omdat u:

  • geld bespaart op uw energierekening waardoor u de investering relatief snel terug verdient;
  • een stuk comfortabeler woont;
  • minder afhankelijk bent van de grote energiemaatschappijen en eventuele prijsstijgingen.

Subsidies in 2016 en 2017

Maar het mooie is dat u gebruik kunt maken van de volgende aantrekkelijke subsidies als u energiebesparende maatregelen neemt:

Met deze subsidie kunt u een tegemoetkoming krijgen op de aankoop van een zonneboiler, warmtepomp, pelletkachel of biomassaketel. 

Heeft u een eigen huis of appartement en neemt u twee of meer energiebesparende maatregelen? Dan komt u in aanmerking voor subsidie. Ook krijgt u subsidie als u advies in wint over energiebesparende maatregelen.

Energie Subsidiewijzer

Op de website van Energie Subsidiewijzer kunt u bekijken of er subsidies of aantrekkelijke leningen zijn om uw woning energiezuiniger te maken.

Financiering

Niet iedereen kan energiebesparende maatregelen betalen, ook niet met subsidie. Dat hoeft echter geen belemmering te zijn. U kunt dan bijvoorbeeld gebruik maken van voordelige financieringsmogelijkheden zoals de Energiebespaarlening.

Agenda 2017

 

Tûk Wenjen was van december 2016 tot
en met maart 2017 on tour en kwam op
verschillende plaatsen in de gemeente om informatie te geven over energiezuinig wonen.

 

Na deze tour zitten we zeker niet stil. De komende tijd bereiden we ons namelijk voor op het nieuwe seizoen die van start gaat in het najaar van 2017. Meer informatie volgt.