Meld u aan voor de gratis woningscan

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Bij Tûk Wenjen kunt u terecht voor

Tûk Wenjen is het energiebesparingsproject van gemeente De Fryske Marren. Wij helpen woningeigenaren in de gemeente bij het energiezuiniger maken en verduurzamen van hun woning. En dat is de moeite waard. Want als u uw woning isoleert en verduurzaamt:

  • bespaart u op uw energierekening 
  • woont u een stuk comfortabeler
  • bent u minder afhankelijk van energiebedrijven en eventuele prijsstijgingen.

Wij werken samen met adviseurs en uitvoerende bedrijven die aan onze kwaliteitseisen voldoen. U kunt bij Tûk Wenjen dus terecht voor informatie, advies aan huis en uitvoering.

Wilt u maatregelen laten uitvoeren, dan vraagt de adviseur voor u vrijblijvend offertes aan bij bedrijven die deelnemen aan Tûk Wenjen. Uiteraard mag u ook zelf een aannemer kiezen.

In veel gevallen kunt u ook subsidie krijgen voor maatregelen. De adviseur helpt u graag om deze subsidie aan te vragen.

Groene startavonden

Tûk Wenjen komt nog op één plaats in de gemeente om informatie te geven over energiezuinig wonen.

Het programma van de Groene Startavonden ziet er als volgt uit:

19.15 – 19.30 uur : Inloop
19.30 – 21.30 uur : Groene Startavond

Momenteel zijn er nog geen Groenestart avonden gepland. 

Actueel landelijk duurzaamheidsnieuws

zaterdag april 7th, 2018

Groene Start

Meerdere inwoners uit gemeente De Fryske Marren hebben een brief van de partij Zelfstroom ontvangen met als onderwerp: 'Project zonnepanelen huren in de gemeente De Fryske Marren gaat van start'. Wij hebben van diverse inwoners de vraag gekregen of dit project een samenwerking is met gemeente De Fryske Marren. De brief suggereert namelijk dat het gaat om een gezamenlijk initiatief met onze gemeente. Graag informeren wij jullie over het feit dat dit niet het geval is. Het zonnepanelenproject van Zelfstroom staat los van onze gemeente en is een project van Zelfstroom (leverancier van zonnepanelen). ... Lees meerLees minder

dinsdag april 3rd, 2018

Groene Start

Op het dak van de Hege Fonnen in Lemmer liggen nu ook zonnepanelen. Dit jaar plaatsen we op diverse gemeentelijke gebouwen honderden zonnepanelen. Daarmee komt het totaal aantal zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen ruim over de duizend stuks. Met de zonnepanelen voorzien we steeds meer in onze eigen stroom. Een stapje in de richting van een fossielvrije gemeente in 2030, één van de vijf ambities in onze duurzaamheidsvisie. www.defryskemarren.nl/publicaties/nieuwsberichten_42743/item/in-2018-plaatsen-we-800-zonnepanelen... ... Lees meerLees minder

Heeft u vragen?

Wilt u meer informatie over Tûk Wenjen, neem dan contact met ons op.

X