Energieslurpers? Check het stroomverbruik met de gratis energieverbruiksmeter

Energielasten stijgen en drukken steeds meer op de woonlasten. Een gemiddeld gezin betaalde tot voor kort jaarlijks ongeveer €770,- aan elektriciteit. Door de stijgende prijzen is dit inmiddels opgelopen tot ruim € 2000,-  Vergeleken met vroeger hebben we veel meer apparaten in huis. Handig want ze nemen ons werk uit handen zodat we meer tijd hebben voor andere, leukere dingen. Maar ondertussen verbruiken ze wel veel energie. Wil je weten welke apparaten in je huis de grootste energieslurpers zijn? Leen dan de gratis energieverbruiksmeter van gemeente De Fryske Marren.

Stekker in het stopcontact? Voorkom sluipverbruik!
Eigenlijk alle apparaten verbruiken stroom als je ze niet gebruikt en de stekker wel in het stopcontact blijft zitten. Dit sluipverbruik kost je aardig wat stroom, vooral als je oudere apparaten in huis hebt. Een huishouden is elk jaar gemiddeld 450 kWh kwijt aan sluipverbruik. Dat is ongeveer € 238,50. per jaar. Zonde van je geld!

Aanvragen energieverbruiksmeter
Met een energieverbruiksmeter kun je heel gericht kijken welke apparaten in jouw huis veel energie verbruiken. Bij de balies van het gemeentehuis in Joure en de servicepunten in Lemmer en Balk kun je een energieverbruiksmeter lenen die je zeven dagen gratis mag gebruiken.

Vraag hier een verbruiksmeter aan.

Een wit stopcontact met een snoer erop.