Wat is de ideale kamertemperatuur? 19, 20, 21 of toch 22? 

De temperatuur waar jij het meest comfortabel bij voelt, hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur.  Aangezien de gasrekening hoger uitvalt dan normaal, wil je vast niet inleveren op comfort. Daarom hebben wij hieronder enkele tips uiteengezet om slim om te gaan met de warmte per ruimte, zo kun je energie én geld besparen.

?️ Woonkamer
In je woonkamer of thuiskantoor spendeer je waarschijnlijk veel tijd. Hier kun je de temperatuur prima tussen de 18-21 graden zetten. Je kunt jezelf ook warmer kleden en de temperatuur nog iets lager zetten.

? Badkamer
De badkamer daarentegen is meestal een kleine ruimte en makkelijk warm te maken + te houden (en niemand wil een koude badkamer?). Een elektrische radiator kan dan al handig zijn, die kun je makkelijk aan- en uitzetten wanneer je de ruimte betreedt. Heb je koude voeten? Kies dan voor een batmat of nog beter: vloerverwarming!

?️ Slaapkamer

In de slaapkamer mag het wel wat kouder, omdat je lichaamstemperatuur s’nachts ook daalt. Over het algemeen wordt hier een temperatuur tussen de 15-19 aangeraden.

Tip: In de kamers waar je nauwelijks of niet komt kun je prima de verwarming laag zetten of uitdraaien. Sluit dan wel alle deuren in huis en verwarm alleen de ruimtes waar je veel bent. Hiermee bespaar je veel onnodige energie.

Isoleren en geld besparen?

Wil je geld besparen door je woning te isoleren, maar weet je niet wat je moet doen?

↗️ Lees verder

De luchtkwaliteit van je woning verbeteren?
Leen dan nu een luchtkwaliteitsmeter bij één van de balies van het gemeentehuis in Joure of servicepunten in Balk of Lemmer.
↗️ Lees verder

Een digitale thermometer aan de muur gemonteerd.