Nu de dagen weer wat kouder worden, is het aangenaam om een goed geïsoleerd huis te hebben. Je wilt vast lekker warm en comfortabel op de bank zitten, zonder dat je energierekening omhoog gaat. Daarom hebben wij een aantal isolatie-tips op een rij gezet:

Heb je een brievenbus in de deur?
Er kan kostbare warme lucht door je brievenbus ontsnappen. Dit kun je verhelpen door een tochtstrip te plaatsen.

Heb je zichtbare warmwaterleidingen in je woning?
Dan kun je schuimrubberen hoesjes om deze leidingen doen, zodat het warme water minder snel afkoelt dat hier doorheen stroomt.

Heb je geen vloerverwarming?
Zorg dan voor warme voeten, door warme sokken of sloffen aan te doen. De warmte stijgt namelijk naar boven, dus dan heeft het weinig zin om de verwarming hoger te zetten.

Heb je een open trap in de woning?
Zorg dan dat je de deuren boven dicht zijn, want de warme lucht ontsnapt anders via het trapgat.

Gaat de zon onder? Sluit dan de gordijnen.
Wanneer de zon schijnt, doe dan de gordijnen open om optimaal gebruik te maken van de gratis warmte en doe de gordijnen dicht als het donker wordt. De stilstaande lucht tussen het raam en de gordijnen houdt namelijk veel warmte vast.

Heb je een tuin?
Door de muren die op de wind staan af te schermen met bijv. een heg, kun je op de lange termijn de nodige stookkosten besparen.

Heb je een garage of bijkeuken en zit deze vast aan je huis?
Dan is het verstandig om deze ruimtes ook de isoleren. En snelle oplossing is al een tochtborstel onder de deur aan te brengen, zodat de warme lucht uit je woonkamer niet verloren gaat.

Er zijn nog veel meer mogelijkheden om je huis te isoleren en te verduurzamen. Wil je weten welke maatregelen jij kunt nemen aan je woning en welke subsidie- en financieringsmogelijkheden er zijn? Vraag dan nu een basis energieadviesgesprek aan voor maar €35,00, want je krijgt maar liefst €265,00 subsidie als je in de gemeente De Fryske Marren woont.

Klik hier ⤵️

https://tukwenjen.nl/hoe-kan-ik-meedoen/basis-energieadviesgesprek/