Een groene start voor Tûk Wenjen! Doet u mee?

Eindelijk kunnen we bekendmaken dat Tûk Wenjen opnieuw een groene start maakt in 2019. Tûk Wenjen blijft particuliere woningbezitters in De Fryske Marren stimuleren en faciliteren om woningen (verder) te verduurzamen en doet hier nog een extra groen stapje bovenop. Het uitgangspunt van Groene Start daarbij blijft: energieneutraal waar iedereen aan mee kan doen, afgestemd op uw woonsituatie.

Tûk Wenjen biedt vanaf 2019 weer energieadvies

Het duurt niet lang meer voordat we energieadviesgesprekken aanbieden. De aanpak in 2019 ziet er anders  uit. De afgelopen periode hebben wij het project Tûk Wenjen geëvalueerd. Hieruit blijkt dat veel woningeigenaren de informatieavonden (groene startavonden) bezochten, energieadvies ontvingen en hun woning verduurzaamden. Ook is gebleken dat onafhankelijk advies bij bewoners thuis in een grote behoefte voorziet. Daarom is ervoor gekozen om onafhankelijk basisadvies (basis energieadvies) te blijven aanbieden. Nieuw dit jaar is dat we ook een gasloos en energieneutraal adviesgesprek (‘Nota-0’ advies) gaan aanbieden.

Wilt u graag een basis energieadviesgesprek of gasloos en energieneutraal adviesgesprek aanvragen? Houd dan vooral de website in de gaten. Wij houden u graag op de hoogte wanneer en onder welke voorwaarden het weer mogelijk is om een energieadviesgesprek aan te vragen. Ook via deze nieuwsbrief van Tûk Wenjen zullen we u hierover informeren.

Groene startavonden

Vanaf februari komt Tûk Wenjen weer op verschillende plaatsen in de gemeente om informatie te geven over energiezuinig wonen. Op de groene startavonden leggen wij graag uit wat het project voor u kan betekenen. Zo adviseren wij u over de mogelijkheden die er zijn om uw woning zo energiezuinig en comfortabel mogelijk te maken en wat u daarmee kunt besparen.

Hieronder vindt u een overzicht van de informatieavonden:

Woensdag 6 februari:Zalencentrum ’t Haske in Joure
Dinsdag 12 februari:Zalencentrum St. Nyk in Sint Nicolaasga
Maandag 18 februari:De Hege Fonnen in Lemmer
Woensdag 6 maart:De Treemter in Balk
Woensdag 27 maart:Zalencentrum ’t Haske in Joure
Maandag 8 apri:MFC It Klif in Oudemirdum

Aanmelden voor de groene startavonden kan (bij voorkeur) via www.tukwenjen.nl. Heeft u geen toegang tot internet, dan kunt u zich telefonisch aanmelden via telefoonnummer 14 05 14. U kunt kosteloos een bezoek brengen aan één van de informatieavonden.

Meer weten over Tûk Wenjen?

Bekijk dan de website www.tukwenjen.nl, volg ons via Facebook (@groenestart.frl) of meld u aan voor de nieuwsbrief van Tûk Wenjen.