Gaat u niet op vakantie dit jaar? Investeer dan in uw huis! Inwoners van Fryslân krijgen tijdelijk extra subsidie als zij hun huis laten isoleren. Bijvoorbeeld met hoogrendementsglas, spouwmuur- of vloerisolatie. De provincie wil haar inwoners aanmoedigen om nú aan de slag te gaan en geeft hiervoor tijdelijk een extra tegemoetkoming. Deze geldt tot en met 31 december 2022 en zo lang er budget is.

Subsidie
Als u twee of meer isolatiemaatregelen laat uitvoeren, komt u in aanmerking voor de landelijke Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). De provincie doet daar nog een derde van de subsidiewaarde bovenop. Dus stel u ontvangt als Friese woningeigenaar € 1.500,- SEEH-subsidie van het Rijk, dan krijgt u van de provincie nog eens € 500,-. Aanvragen kan via de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/seeh.

Lening
Wilt of kunt u uw spaargeld niet inzetten voor het isoleren van uw huis? Dan kunt u kiezen voor de Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds. Friese aanvragers krijgen een korting van 0,5% op de rente.  U kunt deze bespaarlening aanvragen via de website van het Nationaal warmtefonds: www.energiebespaarlening.nl/fryslan.

Ook Verenigingen van Eigenaars komen in aanmerking voor bovenstaande regelingen. Zo heeft u voortaan een lagere energierekening én zit u er ’s winters warmpjes bij.