Om je woning te verduurzamen is naast zonnepanelen het verbeteren van isolatie de meest genomen maatregel. Voor veel mensen is dit een moeilijke stap waar je moet beginnen. Allereerst leggen wij je uit welke isolatiemogelijkheden er zijn:

Grote maatregelen

– Vloerisolatie

– Gevelisolatie

– Dakisolatie

– Isolatieglas

Kleine maatregelen;

– Naden en kieren dichten

– Radiatorfolie

– Cv-leidingen isoleren

Kleine maatregelen zijn makkelijk en snel uit te voeren, maar voor de grotere maatregelen zul je meer moeten investeren. Dan moet je wel weten waar je moet beginnen. Woon je in gemeente De Fryske Marren? Dan bieden onderstaande diensten van Tûk Wenjen de uitkomst:

Woningscan
Door middel van een thermografische quickscan kun je samen met een adviseur aan de hand van de camera de warmtelekken/energieverlies van je woning in kaart brengen. Je krijgt uitleg over de lekken en de te nemen maatregelen.
https://tukwenjen.nl/thermografische-quickscan

Isolatieonderzoek
Je kunt samen met een adviseur bekijken hoe het ervoor staat met je woning. Mogelijk worden gaten in de muren en het dak gemaakt om de dikte van de isolatie te kunnen vaststellen.
https://tukwenjen.nl/isolatie-onderzoek

Informatieavonden
Wil je meer informatie over energiebesparende maatregelen of aardgasvrij wonen? Bezoek dan (digitaal) een van de informatieavonden van Tûk Wenjen. Tijdens deze informatieavonden leggen wij uit hoe jij je woning energiezuiniger maakt.
https://tukwenjen.nl/hoe-kan-ik-meedoen/informatieavonden

Basis energieadviesgesprek
Je kunt een basis energieadvies op maat krijgen! Hieruit blijkt welke maatregelen jij kunt nemen aan je woning, wat de kosten en welke subsidie- en financieringsmogelijkheden er zijn.

https://tukwenjen.nl/hoe-kan-ik-meedoen/basis-energieadviesgesprek